Doorsnee dag op de poli
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
22 Oktober 2012 | Suriname, Paramaribo
7:00 uur: overdracht verloskamer, ik ben vandaag nergens ingedeeld. Zuster Passat vraagt of ik met haar mee ga naar de poli, gezellig zitten en kletsen. Zo nu en dan wat gegevens noteren.
7:30 uur: Ik wordt ingedeeld op de poli, zuster Passat moet invallen op de kraam afdeling! :0 sta dus in me eentje op de poli.. Joepie!
7:45 uur: vitale functies ronde op VK lopen. Bedden moeten ook gedaan worden, wordt ons op het hart gedrukt.
8:00 uur: kar met statussen vast naar de poli rijden en daar wachten op de vroedvrouw.
8:15 uur: nog een keer uitleg wat ik moet doen: RR en gewicht meten en op 3 plaatsen noteren. That's it.
9:50 uur: ik werk te snel, de vroedvrouw kan het niet bijhouden.. Ik zit dus weer niks te doen tot de wachtkamer beetje leeg loopt. Gelukkig kan ik wel zitten!
10:30 uur: wauw! Ik heb in 40 min tijd weer 4 vrouwen gemeten!
11:10 uur: Het blijft zo rustig.. Inmiddels pas weer 5 vrouwen geholpen. Dan maar mijn notitieboekje oppimpen, kan natuurlijk niet de hele tijd met m'n telefoon gaan zitten spelen?!
12:00 uur: er is al een tijdje niemand meet geweest, zouden we klaar zijn? :D
12:15 uur: Ja, we zijn idd klaar met het spreekuur. Bij 1 mevrouw kon echter geen hartslag van de baby (kht) worden gevonden en ze heeft de baby al 2 dagen niet gevoelt. We wachten nu nog op een echo om te bevestigen of het kindje is overleden. Bij een eerdere echo was al vastgesteld dat het kindje een handicap zal hebben.
13:40 uur: Ik zit nog steeds te wachten. Geen idee waarop, want de vroedvrouw die ik vandaag assisteerde is verdwenen?! Kan ik niet gewoon terug naar de afdeling...?!
13:45 uur: Aah gevonden! Ze was zich aan het verstoppen zodat ze niet terug hoefde naar de verloskamer.. De rest van de middag zitten praten over waarom je in NL je kinderen niet mag slaan en over de kindertelefoon. Vond ze maar raar.
14:00 uur: De echo is gemaakt, het kindje bleek inderdaad overleden. De vrouw is naar huis gestuurd en morgen moet ze op de verloskamer komen en wordt ze ingeleid. Ik hoop dat ik hierbij kan zijn. Lijkt me vreselijk, maar ik zou het wel mee willen maken.
15:00 uur: bij terugkomst op de afdeling hoor ik van Julieta dat zij vandaag bij 3 keizersneden en een tweeling bevalling is geweest!! :0 aaaahhhhrrrgg!! Ik baal echt enorm! Heb ik de hele dag me dood verveeld op die stomme poli en dan heb ik dit gemist!!
Zo, nou weten jullie hoe een dag op de poli eruit ziet. :-) vinden jullie het net zo saai als ik?!
22 Oktober 2012 - 21:15
Omacoby:
Hoi Marloes, ik lees met veel belangstelling hoe je je zit te vervelen :) Maar je moet er wel vroeg je bed voor uit zeg. Bevalt je nieuwe kamer? En was het op het vorige adres niet zo leuk dan? -
22 Oktober 2012 - 22:00
Brenda De Noord:
Wow.. dat is inderdaad best wel saai. Kan me voorstellen dat zo'n dag lang duurt. Maar bevalt het wel op de afdeling? -
22 Oktober 2012 - 22:47
Paul:
Wat een saaie dag zo!Ik hoop dat je het andersom ook een keer mee mag maken.
Dat je de hele dag loopt te rennen en te vliegen, terwijl de andere afdeling heel stil is :) -
22 Oktober 2012 - 22:47
Paul:
Wat een saaie dag zo!Ik hoop dat je het andersom ook een keer mee mag maken.
24 Oktober 2012 - 00:16
Karin:
Hoi Marloes, Ik heb zojuist al je belevenissen tot nu toe doorgelezen:) Leuk, dat je een stekkie hebt gevonden voor jezelf. Ik hoop dat het je daar bevalt (hahaha, leuk woord). Je maakt nog al wat mee, leven en dood liggen dan weer dicht bij elkaar. Helaas ook veel saaie momenten. Ik moet wel zeggen dat ik al die afkortingen niet helemaal kan volgen :( Kun je het misschien ook eens in het notenschrift opschrijven??? Hoe zit het eigenlijk....je hebt je dwarsfluit toch wel meegenomen? :) Kan ik je de muziek in pdf toesturen.....
Heel veel succes de komende tijd en ik laat wel weer eens wat horen. Heb je ook nog een emailadres in gebruik? Ik zie het wel. Knuffel, Karin
24 Oktober 2012 - 00:33
Marloes Julieta Daan:
Hoi hoi!
Bedankt allemaal voor de reacties! Hier is dan toch maar de afkortingen lijst, ik dacht dat ik ze toch wel redelijk had uitgeschreven :$ sorry!
VK = verloskamer
RR = bloeddruk
KHT = hartslag van de ongeboren baby
NL = lijkt me duidelijk? Nederland
Laat maar weten als er nog meer zijn!
Aan Karin: het huisje bevalt me zeker! :p ja leuk! Stuur de muziek maar, dan loop ik straks niet zo heel erg achter en kan ik misschien toch in Spant meedoen :-)! Ik heb gewoon email, whats app, Skype het hele rattenplan doet het hier. Dat is wel heel fijn.
Liefs! -
24 Oktober 2012 - 23:40
Marlies:
Oeeh mijn zou het tempo daar wel erg goed bevallen:p