Hectisch begin van de reis..
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
06 Oktober 2012 | Nederland, Almere Stad
Donderdag ochtend vroeg opgestaan om op tijd op Schiphol te zijn, uiteraard ging dit plannetje mooi niet door! Vanaf de Hogering tot aan de vertrek hal hebben we niet harder dan 50 km per uur kunnen rijden... Mijn vader de info lijn van de KLM bellen: nee sorry meneer! Als ze haar koffer niet voor kwart over 9 heeft ingecheckt, kan ze niet meer mee! Dus ik natuurlijk alweer over de rooie, maar we gingen het uiteraard toch proberen. Aangekomen bij de incheck balie (jawel rennend met 2 loodzware koffers) vertelde die oh zo vrolijke dame dat al die mensen in de rij ook nog mee moesten. Mocht ik toch nog mee!!
Dus ik snel inchecken en vluchtig afscheid nemen. Was achteraf nergens voor nodig, aangezien ik dik een uur vertraging had! Uiteindelijk ging ik pas 10 voor half 1 (ipv kwart over 11) de lucht in. Een goeie vlucht gehad met aardig wat turbulentie en een praat grage buurman.
Bij aankomst op de zanderij bleef de verwachte "muur van warmte" weg, maar terwijl ik over het asvalt naar de luchthaven liep, gingen al mijn laagjes toch redelijk snel uit! Jeeeetje wat een warmte hier!!
Omdat ik als een van de eersten uitgestapt was, had ik m'n koffer snel, en kon ik door een haag van mensen doorlopen naar de parkeerplaats, waar mijn lift al stonden te wachten. Terwijl we terug richting Paramaribo reden was mijn eerste indruk dat het erg op Ghana lijkt. Onderweg zijn we nog gestopt bij "stardust" om een hapje te eten. Eenmaal aangekomen bij het huis dat de aankomende 3 maanden mijn thuis zal zijn ben ik eigenlijk vrijwel meteen mijn bed in gedoken. Ik was zo moe van de vlucht en alle indrukken.
De volgende morgen (5 oktober) werd ik al om 6 uur wakker gemaakt zodat ik hier "alvast aan kon wennen". Oma Margo ging wandelen, dus ik was gelukkig even alleen met mijn gedachten. Rond 9.30 uur kwam Regilio (de broer van mijn NL buurvrouw) en hebben we samen rondjes gereden door de stad om alvast een indruk te krijgen overal van.
'S middags aten we bruine bonen, daarna ben ik als een blok in slaap gevallen zo moe was ik. Gelukkig doet iedereen dat hier in de middag, dus ik werd niet raar aangekeken.
Vandaag is het 6 oktober en voel ik me nog steeds niet helemaal op mijn plekje, denk dat dat nog even moet slijten. Vanmorgen ben ik wat boodschappen gaan doen voor mezelf met Regilio (brood, kaas en jam) verder hebben we nog weer wat rond gereden en ergens een broodje gegeten. Het is nu 13 uur, en iedereen doet weer even een dutje, waardoor ik even dit verslag kon schrijven.
Vanmiddag komt Julieta aan!! :D
Tot schrijvens,
07 Oktober 2012 - 09:55
Omaopa:
Marloes
Al in de 17 de eeuw zei een beroemde geleerde al ende dispereert niet
Morgen lekker werken en llinks. fietsen he
09 Oktober 2012 - 02:20
Marloes Julieta Daan:
Zoals te lezen in mijn nieuwe blog kon ik heel luxe met de achterbuurvrouw meerijden naar het werk! Dus ik heb nog rustig de tijd om te Wennen aan het links rijden! Ik heb al wel in de auto gereden, ging prima :).